10 febrer 2018

PROGRAMA DE RÀDIO-ACTIUS: DEBATS SOBRE EL CARRER BLAI I LA GENTRIFICACIÓ

Adjunto el següent enllaç on podeu escoltar l’últim programa de Ràdio-actius sobre un tema que ha generat molt debat al barri, el carrer Blai.

Blai és guai? Es lo que Blai… (Gentrificació)

La gentrificació i els seus efectes sobre la vida de les persones que habitem el barri és una de les problemàtiques que més preocupen avui en dia als veïns i veïnes del Poble-sec. Així, la massificació i hiperexplotació dels espais públics per bars i negocis de restauració, el soroll que provoquen les terrasses a carrers com el de Blai, la pèrdua del comerç de proximitat i la pujada dels preus de l’habitatge són entre d’altres algunes de les conseqüències d’aquest procés al que hem denominat gentrificació.

Al programa d’avui plantegem aquest debat de la mà de l’Andrés Martínez, de Raons Públiques, i veïns del barri com el Jaume Ortí, que ha hagut de marxar del carrer Blai davant la pujada de lloguer del seu pis i els soroll derivat de les terrasses. Tot i així, el carrer Blai segueix sent un carrer del barri que molts veïns i veïnes gaudeixen i que els sembla que ha canviat a millor.

Aquest debat està sobre la taula i als nostres micros. Esperem que us agradi l’entrevista.