8 juny 2018

MOSTRA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

INCLOEM EL PROGRAMA DE LA MOSTRA 2018

Benvingudes i Benvinguts a la 28a edició de la Mostra d’Entitats del Poble-sec, dissabte 9 de juny al Paral·lel.

Les associacions i entitats que conformen la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i la pròpia Coordinadora, organitzem, dissabte 9 de juny, la 28a. edició de la Mostra d’Entitats del Poble-sec, a l’avinguda Paral·lel,  entre els carrers Radas i Tapioles.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec es va constituir l’any 1989, i la primera Mostra d’Entitats es va celebrar l’any següent. Des de  llavors ençà s’ha celebrat cada any, 28 edicions consecutives.

Aquest esdeveniment és un dels més importants del calendari de la Coordinadora, on les associacions i entitats del barri organitzen les activitats i omplen la programació per donar-se a conèixer als veïns i veïnes.

Si any rere any, la Mostra d’Associacions de Barcelona confirma aquesta com a ciutat oberta, acollidora valenta i avançada, podem dir el mateix de la Mostra d’Entitats del Poble-Sec, que un dia a l’any, surt al carrer per ensenyar a la Ciutat les bases del teixit associatiu del barri, un gran espai de trobada veïnal on les associacions i entitats mostren el seu treball vers la comunitat.

Cal recalcar el fet que la Mostra se celebra al Paral·lel, aquesta ubicació ha propiciat que la Mostra d’Entitats del Poble-sec esdevingui un punt de trobada per al conjunt de la Ciutat, barcelonins i barcelonines que la visiten i la gaudeixen durant tot el dia.

L’any 2017 hi van participar unes seixanta entitats i institucions que varen donar a conèixer la part més humanitària,  solidària i participativa del barri. Per aquest any pensem continuar mostrant la part més compromesa dels veïns i veïnes, voluntaris i voluntàries que esmercen temps i il·lusió a l’hora de donar suport els altres, persones del seu entorn més immediat i també d’altres indrets més llunyans, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement mutu i la participació.

La realitat del Poble-sec i del seu teixit associatiu és la d’unes associacions i  entitats que no paren de créixer en nombre i en tipologia i que cada cop més compten amb la complicitat dels veïns i veïnes i de la ciutadania, la d’aquí i la nouvinguda.

Com cada any esteu convidats a la recepció a les associacions i entitats participants que organitzem La Coordinadora i el Districte de Sants-Montjuïc. També, les que per motius d’agenda no hi podeu participar.

En el marc d’aquesta recepció es presentarà el cartell de la Festa Major del Poble-sec 2018. Serà dijous, 7 de juny, a les 20 h al Centre Cívic El Sortidor. Us hi esperem.

La Junta Directiva

Coordinadora d’Entitats del Poble Sec

Document: pdf programa (446.45 kb)