17 octubre 2014

LES ENTITATS DEL POBLE-SEC CREUEN QUE LA SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES ARRIBA TARD

Ja fa tres setmanes que l’Ajuntament de Barcelona va comunicar que suspenia temporalment la tramitació de noves llicències i de comunicats al barri del Poble-sec. Es tracta d’una acció que el teixit associatiu, veïnal i comercial del barri demanava des de ja feia temps, per tal de actuar a determinades zones de conflicte. En aquest sentit, en Marc, membre de la plataforma Som Paral·lel explica que “hi ha una sensació de satisfacció ja que això ha estat possible per la pressió veïnal, i una mica de sorpresa ja que la suspensió exclou la principal avinguda del Paral·lel”. La plataforma Som Paral·lel va convocar ahir, una assemblea veïnal extraordinària per decidir entre tots els veïns, afectat i entitats, noves accions a dur a terme per exigir la suspensió immediata de llicències de concurrència pública al Paral·lel. En Marc ha explicat que unes 200 persones es van reunir a la Plaça dels Ocellets per “la impossibilitat d’arribar a un acord amb Hàbitat Urbà”. Des de la plataforma han demanat que l’Ajuntament de Barcelona escolti, en una taula de negociació, als veïns i entitats que estan afectades i “que veuen com s’acosta al Paral·lel l’amenaça del fantasma del turisme”. A més, abans de l’assemblea, diferents famílies del barri que “tenen dificultats per caminar amb els seus fills i tenen un malestar per les terrasses que inunden el carrer Blai” van crear una cadena humana. Es tracta de veïns i veïnes que es queixaven “dels sorolls nocturns de les terrasses i problemes derivats als apartaments turístics” expliquen des de la plataforma.

D’altra banda, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Josep Gúzman ha assegurat que totes les entitats i col·lectius del barri estan a favor d’aquesta mesura que s’ha pres, “tot i que s’ha actuat més tard del que s’esperava, ja que fa molt temps esperàvem una suspensió de llicències al carrer Blai”. L’Associació de Comerciants del Poble-sec també ha garantit la seva conformitat davant d’aquesta acció feta des de l’Ajuntament. Manel Tort, president d’aquesta associació ha opinat que “no ha estat una notícia mal agafada pels comerços de la zona, ja que es necessitava una regulació en algunes zones en concret”. Tot i això, Tort també ha expressat que per alguns locals d’oci i restauració ha arribat tard i per altres ha arribat aviat.

Per la seva banda, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha afirmat que la suspensió de llicències és una eina que té com a objectiu “garantir la bona convivència que en alguns moments té esquerdes”. Martí ha garantit “la seguretat jurídica dels operadors, de les empreses i de les persones que es guanyen la vida i donen riquesa al barri”. A més, també ha assegurat que aquesta suspensió “intenta limitar l’oferta, els comportaments incívics i l’excés de venda d’alcohol”.