Agenda

25 maig 2018

I JORNADA ESPIRITUALITAT I SALUT MENTAL

La Salut Mental pot ser entesa com a ben-ésser i tot procés psicoterapèutic tendeix a cercar-la, ens diu el Dr. Jordi Font i Rodón. La psicoanàlisi es planteja com una via d’accés, de coneixement i transformació del propi món intern. Havent superat les etapes del determinisme psicopatològic de qualsevol experiència espiritual o religiosa, la psicoanàlisi obre camps de convergència amb diferents disciplines. També en aquest àmbit complex i difícil d’acotar que en diem espiritualitat, sovint deslligat de les tradicions simbòliques i religioses, i que pretén una vinculació del propi ser amb la realitat total, allò que ens transcendeix, l’altre, el cosmos, la natura, l´art…. Perquè si alguna cosa havien afirmat les grans tradicions espirituals mil·lenàries era que l’essencial, en el camí de maduració humana, no és allò que ens proposem a partir d’exercicis de voluntat o de l’esforç de la raó, sinó el treball sobre el propi món emocional inconscient, sovint desconegut, buscant trencar cadenes internes per fer emergir el que hi ha de més profund i autèntic en l’ésser humà.

Inspirant-nos en la idea d’harmonia entre la Psicologia i l’Espiritualitat del Dr. Jordi Font, ens preguntem quines són les possibilitats per Ser Lliures. Podem arribar a ser lliures? Quins són els impediments? Tenen objectius en comú la psicoanàlisi i el camí espiritual?

La Jornada Espiritualitat i Salut Mental està coorganitzada per Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, en el marc del seu 70è Aniversari i la Fundació Vidal i Barraquer, per la qual és també la XVIII Jornada de Psicologia i Espiritualitat.

Lloc: Casa del Mar - Albareda, 1-13 -

Horari: de 9 a 18h.

%d bloggers like this: