3 novembre 2019

LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC S’ADHEREIX AL MANIFEST UNITARI DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec s’adhereix al Manifest Unitari davant la sentencia del Procés:

En el dia en què s’ha fet pública la sentència del “procés”, més de 100 entitats i organitzacions de la societat civil hem signat un manifest de rebuig a la sentència on es denuncien les “conseqüències greus que aquesta té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat”.

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a
-Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
-Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
-Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
-Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
-Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
-Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
-Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
-Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
-Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
-Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
-Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
-Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

MANIFESTEM:

PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:
-Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
-Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
-Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:
-Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
-Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
-Fem una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.


També s’ha adherit al Comunicat de la junta del CAB (Consell d’Associacions de Barcelona) davant de la sentència no absolutòria.

El podeu consultar en aquest vincle: